Air Europa

Air Europe
Air EuropeAlgemeen Informatie:


Air Europa ( UX ), opgericht in 1986, maakt onderdeel uit van de grootste Spaanse toeristische organisatie, genaamd Globalia. De op een na grootste Spaanse luchtvaartmaatchappij met 3.000 medewerkers wereldwijd, vliegt dagelijks tussen Amsterdam en Madrid, met doorverbindingen naar allerlei Latijnse-Amerika bestemmingen, New York en Miami : Havana, Buenos Aires, Lima, Santo Domingo, Punta Cana, Cancun, Salvador da Bahia, Sao Paulo, Caracas, Montevideo, Santa Cruz de la Sierra, Puerto Rico, Asuncion.

De inzet van Air Europa voor 2016 is de groei in Zuid-Amerika door te zetten. Met de luchthaven Adolfo Suarez Madrid-Barajas als HUB zullen de belangrijkste steden in Zuid-Amerika aangevlogen worden.

Met als doel de belangrijkste luchtvaartmaatschappij tussen Europa en Latijns-Amerika te worden, heeft Air Europa haar netwerk op 16 December uitgebreid met de nieuwe bestemming Asuncion in Paraguay. En zetten ze deze groei ook in 2016 voort met nieuwe bestemmingen als Bogota en Guayaquil.

De eerste vlucht naar de hoofdstad van Colombia zal zijn op 28 Juni. De vlucht zal worden uitgevoerd door een eerste van de vijf Boeing 787-800 Dreamliners, die gedurende 2016 zullen worden opgenomen in de vloot.

Daarnaast vliegt Air Europa ook naar het Spaanse vasteland, de Canarische Eilanden en de Balearen.

In 2011 heeft het Duitse ONG-ATMOSFAIR, Air Europa erkend als de meest efficiënte en eco-vriendelijke luchtvaartmaatschappijen ter wereld op het gebied van CO2-uitstoot, op korte afstandsvluchten.


SkyTeam en Suma:

Air Europa, lid van de Sky Team alliantie, maakt gebruik van haar eigen onlangs gelanceerde loyaliteitprogramma genaamd SUMA. Gebruikers van SUMA en Flying Blue kunnen miles sparen en besteden op alle Air Europa vluchten en vluchten die worden uigevoerd door de luchtvaartmaatschappijen van het Sky Team. Op Schiphol, en wereldwijd, maken Business class passagiers van Air Europa gebruik van oa de KLM Crown Lounges en Sky Priority privileges.


Vloot en Vlootvernieuwingsplannen:

De Amsterdam - Madrid route wordt uitgevoerd met het vliegtuigtype B737-800, waarvan Air Europa er 20 in haar vloot heeft met de nieuwste Sky Interior uitvoering. Naast de 22 nieuwe Dreamliner toestellen verwacht Air Europa medio 2016 de modernisering af te hebben van een deel van de Airbus 300 vloot met oa volledige flat bed stoelen in de Club Business, en WIFI en/of streaming entertainment.


Boeing 787 Dreamliner

In Maart 2016 verwelkomt Air Europa zijn eerste 5 Boeing 787-8’s van in totaal 22 bestelde Dreamliners. Deze komen met het nieuwste personal entertainment systeem, voorzien van WIFI in alle cabines (tegen betaling) en zullen de Club Business voorzien zijn van volledig flat beds.


Service on board:

Alle Air Europa lange afstandsvluchten hebben full service onboard zowel in Economy- als in Business Class. Op de Europese vluchten is er in Economy class een veelzijdig assortiment van maaltijden en dranken te krijgen tegen betaling. In de Business class cabine wordt er op alle vluchten van het routenetwerk van Air Europa full service aangeboden. En natuurlijk bieden wij onze passagiers aan boord een selectie aan van Spaanse en Internationale dagbladen

Sales Team:


Tako Trager SALES MANAGER email:tako.trager@air-europa.comYolanda Salvado Funcasta SALES EN MARKETING coördinator email: yolanda.salvado@air-europa.com 

Nieuws

PASRA Nieuws